Godnatt Sverige.

2009-10-30 @ 23:51:34

Oj vad härligt & vara ledig två dar nu då! Fredan blev som dem senaste fredagarna med jobb, en siesta, träning & så blev planerna lite ändrade. Det vart i stället fredags häng hos Bengan. Stackars Emeli blidde sjuker. Ikväll gjorde vi det enkelt för oss & beställde pizza & såg självklart Idol. Stackars Eddie som för tredje gången i rad fick sitta på heta stolen. Men ne Erika fick lämna tronen denna kväll. Tror nog Erik är på toppen faktiskt, fast Tove är himla bra med ifs.

Joho imorgon ska tjejligan våldgästa ungdomsföreningen på maskerad kläder... Vi får se vad vi hittar för kul & spexar till med!=)

Eh får räcka för idag. Nu ska jag sova. Mycket som ska hinnas med imorgon!

 

Tro tro tro vad du vill tro tro tro vad du vill..... :)

2009-10-29 @ 23:05:31

Chefen tyckte det var dags för mig & passa på & ta ut lite semester i & med att jag fångat ihop en del dagar som jag kanske inte bara behöver lägga på hög=) Så vad ska jag nu uttnytja dessa semester dagar på? Mamma & jag ska ju absolut ta en tripp till Bergen & hälsa på brorsan & Sara. Lillgrabben hade visst fått nått jobb på fiskebåt from januari, ut & fiska massa torsk. Kul för honom, det bästa av allt är att han då förhoppningsvis kommer hem över jul!

Sen skulle det vara underbart skönt & åka & brassa sol men det får väl bli i senare skede! Kanske Thailand igen!? Får bli nån tjejresa. Det skulle oxå vara skönt & få vara ledig några dagar, kanske bara bosätta mig i sängen & inte lyfta på rumpan därifrån ett par dagar? Nee skulle troligtvis bli jäkligt rastlös...

Oj vad klockan sprang iväg nu då. Måste nog försöka sova snart. Upp tidigt imorgon. Bästa älskade fredag! Träning & ledig helg som väntar. Imorgon kväll ska Emeli & Emma komma på besök!=)

Jodå imorse gjordes rotmos & fläsklägg, så jädra fint, blev en del så imorrn ska Emeli få matlåda av mej. Har precis lagat till kåldolmar som jag själv ska ha till lunch. Vilken himla planering det ska bli med mat och lunchlåda hitan & ditan.


 

Känslor...... Hum grubblar på vad jag borde & inte borde.... Nu slutar jag filosofera & hoppar i säng... Bums!


En ledig dag............

2009-10-29 @ 00:35:00
Igår åkte jag iväg & hälsade på Marika i Linköping. Hade ju inte varit där och hälsat på nån gång tidigare. Dåligt av mig, men kanske även likt mig... Har väll en hög som jag borde ha åkt och hälsat på för länge sen!.. =)
Nåja igår var jag där alla fall, himelens mysigt. Blev lite kocking & Maruschka plocka fram lådvinet, dock kändes sviterna efter helgen så jag va försiktig:P Tack Marika!
Innan hemfärd blev förstås en snabbsväng till Gina, blev några hem köp med tröjor men inge superbt.. Eller jo en svart festblåsa, den va ifs rätt fräsig=)

Joho drog hemåt, ringde mormor som hade lyckats fått en avbokad permanent... Perfekt, fick topparna avklippta och lite blonda slingor tjoffsades i.. Måste förbereda för dop nästa lördag! Majsen! :)

För och va en ledig dag vart den rätt hektiskt, bara och slänga sig från ena platsen till den andra. Sprang hem och surpla i lite soppa... Hämta opp Jennie och for till TR. Provade ännu ett nytt pass, Core Medel, först tyckte jag det var skit tråkigt, men svaret på det var min kordination.. dvs som jag inte har.. Jag hittade inte riktigt den där "mitt punkten" på alla övningar.. Men mot slutet fick jag in snitsen=) Lite lagom pass för att sedan masa in till ett hårt och svettigt spinning pass. Röda som grisar försökte vi pudra bort den värsta hettan efter en dusch som inte gick att dra till iskallt:)

Vidare till en kall ishall och heja fram ViK... Ha dem vann överlägset mot Mjölby. Bra där. Vi har nog allt fattat att vi tjejer fungerar som nån slags maskot, dem har ju bara gjort bra i från sig dessa senaste 2 matcher vi vart på.. =) Bara att inse att vi måste fortsätta gå!

Hem till Greys Anatomy, bra som alltid. Tjatatade på att en trött Marie skulle komma & med övertalning kom hon & gästade resterande tjej trupp=) Skönt och ha en tillbaka i gänget igen.

Imorgon blir det lite sovmorgon då jag börjar klockan ett. Men innan dess ska kokas rotmos & fläsklägg på mormors vis!

Godnatt godnatt.

Majsen & FridaMin kompis Carro:)Marika, skål!=)Morgon promenad med kelsjuke hunden Klara!

Surkart!

2009-10-26 @ 20:50:46
Måndagar kan vara riktigt hemska. Va inte alls sugen på och hoppa ur min djupa dvala imorse. Usch ne. Plus att jag mådde fruktansvärt illa. Fick tom hoppa morgon kaffet..då är det illa. Tog mej en hutt Novaluzol, men släppte inte på direkten. Fick verkligen anstränga mej & försöka hålla fokus & vara mänsklig, hum trevlig. Men vid tio hugget va jag väl i relativt topp trim igen. Men oj så trött. Känns som jag gärna kunde tagit en dags ledigt idag.

Kom hem efter lite övertid.. Trött som en gnu, inte alls sugen på att dra iväg till gymet. Men ååh vad underbart, njöt hela pump passet & ökade på vikter på nästan alla övningar. Låg där & stretcha sen & tänkte att det måste vara den bästa känslan just i det ögonblicket.. Skönt, sletet som ett djur men samtidigt så kul.

Kom hem och har lagat lite mat, blev bara ett par felix potatis bullar, bara man blir mätt så! :) Blir inge storkok te mej själv så här en måndag.

Imorgon ska jag äntligen ta mej i kragen och åka och hälsa på Marika i Linköping! Blir lite tjej mys, god mat och massa prat. Ska bli så himla skoj! =)

Ååh slog en plingeling till Jannike förrut & hörde hur Max skrek mitt namn i bakgrunden, herre gud.. Tiden går så fort. Måste ta en tripp till Kisa framöver.. Då skare snackas =)

Ja i lördags vart det dags för den föväntans fulla inflyttnings festen hos "grannen" som vi skulle sagt på Norrlandet=) Vilken fest. Riktigt kul. Dock blev det ingen längre vistelse på Palle, och tur var nog det. "Gott med vin" Hoppla! Det där med varannan vatten ja!! Ett minne blott i lördags :P

Nästa helg blir det påt igen, min lever och mage skulle nog behöva lite lugn och vila. Men va faaan:P Får se hur vi styr upp det till helgen. Skulle va kul & ta fram maskerad lådan. Funderar på korv & bröd eller kanske dykardräkten. Njaa vars. Vi får la se.

Några bilder kanske...

underbart!

2009-10-23 @ 13:34:26

Så skönt och vara ledig i tre hela dagar! Väntar just nu på lunch gäster. Moster och kusinerna kommer på sent födelsedags firande alldeles staxt. Sen ska jag traska iväg till sjukhus gymet och brassa solarie, så jag e lite fräch inför morgon dagens succé!=) Ska bli så skoj, träffa lite gamla överumsbor, golven kommer att skaka det e en sak som är säker=)

Fredag måste vara den bästa dagen på hela veckan. Klockan fem är det dags för bästa träningspasset ska bli så kuL! Efter det blir det uppsamling hos Bella, ska lagas tacos & se idol. Sen blir det tredje Falk filmen, vilka bra filmer alltså! Och det bästa av allt är nog att jag ska få mysa lite med Majsen, nu är jag helt frisk (och vaccinerad:P) var så länge sen jag fick gosa med lill favvo tjejan.

Så fungerar min bil igen efter att farbror fick reparera nytt insprut till förgasarn & greja. Nu ska jag bara besiktiga, göra klinisk ren & lägga ut på annons. Sen ska jag blir kronisk fotgängare=)

Det där får räcka för stunden!

Sprut rädd...

2009-10-21 @ 23:26:09
Hallå!

Idag har jag gjort det! Jag tog mej i kragen & försökte vara tuff & få den där rackarns sprutan i armen. Kan inte rå för det men jag tycker det är riktigt otäckt. Tokigt va men blir alltid lika nervös. Det är ju en helt annan sak & sticka andra=) Men nej det kändes faktiskt ingenting och då ljuger jag verkligen inte! Nu har dock en ömmande känsla infunnit sig i min vänstra arm och den går knappt att dra över 90graders vinkel, känner mej oxå febrig men kan vara kompensationen efter ishalls kylan=) Bara hoppas att jag mår prima imorrn & att doktorn inte ordinerar allt för många dropp som ska hängas:P

Ikväll drog Jennie med oss på ishockey, hade nästan glömt hur kul det var! Åh så spännande match då! Var ju tom bara tvungen & se sluttampen, så pass att jag stog över Greys Anatomy! Oj! Nu ska vi hänga i ishallen varenda match! Tur vi hade Karin som hockeyproffs som vi kunde ställa våra hockey frågor till.

Imorgon ska jag jobba en kvälls tur. Så oerhört skönt & få lite sovmorgon, & inte tala om när jag går hem vid halv tio för att sedan vara ledig fredag lördag söndag!! Lyx!=) Har varit så grymt trött hela veckan, kan inte förstå hur det kan va så. Sova mmmmm det är min fertisch det=)

Halv tolv hos mej.

2009-10-20 @ 23:25:18
Nu har jag fått skäll igen, jag uppdaterar visst för dåligt här. Så jag passar väll på att slänga in några rader innan jag stänger igen ögonlocken=)

Idag har jag provat Core Cirkel passet, så himelens kul! Först kunde jag inte hålla mig utan gapskratta hysteriskt vid uppvärmningen & kände mej urfånig, jag är inte riktigt van vid hoppande & dansande men tom var det är kul! Så nu funderar jag faktiskt på & att kanske prova på aerobic..?=) Ne får bli mer av detta Core pass, det vart både mycket flås & styrka. Nåja.
Nu blir det två dagars pause med träningen, så imorgon finns det banne mej inga undanflykter för att se till & få svinis sprutan! Får helt enkelt stå ut med ömmande arm & en dagars feber om nu så blir=)

Till kvällen vandrade jag & Carro bort till kusinen Linda, var hög tid för att se hur dem har fått i ordning det i nya lyan... Alldeles prima ballerina! Vi fastnade även vid någon film med en hungrig krokodil..huvale va otäckt. På vägen hem spana Carro & jag in några grabbar på Corner & Carro vart så till sig så hon gick rakt in i en lyktstolpe.. och då menar jag verkligen rakt in! Så synd att jag inte va lite snabb med en filmkamera! Tusan. Kul vare & kul såg det ut.

Joho annars har det vart fullt upp med arbete jag har även hand om en student för första gången. Herre gud vad tiden går jag har ju snart vart klar sjuksköterska i ett år ju! Shit jag var ju själv nyss student. Ah jag hoppas jag är en duglig handledare alla fall=) 

Tjejligan har planer på & boka in en skidresa till sälen till vintern. Jag vart jäkligt velig först då jag nästan bara ser scenariot av mej själv på en bår med brutna ben efter första åket, kan det sluta annat?? Har bara åkt skidor i kisa några gånger & då har det bara fungerat med störtlopp! Kommer ihåg när Carro & Bella stog längst upp i backen & undra var katten jag tog vägen... Ojooo, jag var nog nere från den backen på 1sek, det var vad jag skulle kalla en nära döden upplevelse. Skidorna gav vika & jag fick helt enkelt inte in gunget i slalomet, det va bara & hänga med dit skidorna ville. Huvale! Men vaa hundan, jag ger Sälen en chans, det går säkert & inskolas i nån skidåkar kurs och det må då va i knatte skolans kurs! =) Sälen here wee come!


se där har vi bildbevis.

Lördrag ? =)

2009-10-17 @ 17:39:09

Joho ja underbart med en ledig lördag, dessväre börjar jag jobba imorgon vid ett, trodde ju att jag var hel ledig denna helg men icke!. Ne from söndag o framåt blir det fem dagars.. Och jag har ingen annan än mej skylla på, då jag lagt schemat själv:P Men nästa helg har jag tre dagars ledig, då blir det inflyttnings fest hos Emeli!( Höga förväntningar inför denna!) ;) 
Igår var det ju tänkt en afterwork o bastu hos Cilla efter vår fredags träning, men det blev varken det ena eller andra, det råder tydligen en skaplig förkylnings period. Vet inte hur många som bad om Panodil efter influensa vaccinet igår. Yeye. Det har blivit höst & kallt så det är nog dessa tider nu?... Jag blev ju alla fall sjuk innan sprutan=) 
Blev istället en matbit hos Carra och hem till Marie D för lite födelsedags firande och det vart inte helt tokigt det heller.. Klockan ett bar det med lite halvt ostabilt gung hemmåt efter ett par glas rödvin och snack=)
Sov som en stock imorse & blev väckt av att mor min plinga på dörren,upp & hoppa! Gick till gymet, men inte för & träna utan att för att bli lite vidbränd =) Träningen får kompenseras hårt nästa vecka!=)
Sen åkte vi omkring lite små ärenden. In på systemet för & bunkra upp i godis förrådet. Mm och medan jag gjorde det lyckades mamma "tappa bort" sina brillor. Så då fick vi åka runt & leta efter dem, efter ett tags letande låg dem utanför systemet.. förstås påkörd av nån bili tusen bitar, kunde inte låta bli och skratta. Hur lyckas man:P
På schemat ikväll väntas lite tjej besök, ska hitta på nått kockeri, vin och mitt nya tjej spel, spurs om det e nått & ha.. Är lite halv sugen på nån slags utgång av lugnare slag, men får se. Jag ska alla fall hålla mig borta från Palladium denna helg & hoppas bli bortglömd där för ett tag:P.... HAha. Ne kanske får bli en sväng till Harrys annars kanske det bara däckas i soffan.. Vi får la se helt enkelt. Lindholmarn kommer alla fall på besök & bara det livar ju upp tillvaron.
Var på hemköp igår kväll & VT kommer fram & vill ställa dagens fråga..- Räcker dina pengar hela månaden, -Oh ja det är klart sa jag (ljög förstås lite:P) Sen ville dem fota men jag balla ur, faan i efterhand känner jag att det kunde vart världens chans... Hade ju vart värsta VT-kändisen idag ju!!:P
Fasen va irriterande tror jag lyckades få in allt dusch vatten i öronen, måste hoppa runt lite och försöka få ut skiten!






Marie-födeseldags barnet=)

lite friskare.

2009-10-14 @ 23:08:13

Mådde lite bättre imorse så det blev allt och ta en tripp till Linkan med mamma. Och oj vad jag hittade grejer! Nu är nästan allt komplett! :) Shopoholic? Självklart blev det en kik in på Ginatricot där investerades i ett par "lack svarta" leggins.. Frächt! Satt som åla skinn, så blev det en grön/grå stickad längre tröja och en klänning i lila med svart skärp.. Hum tror hela hösten får gå åt lila i år. Skulle ha köpt ett par svarta stövlar men nu är pengarna slut! Får bli nästa månad.
Så brändes några tusingar på Ikea, har precis monterat ihop min nya sexlådars MALM byrå, sketa nöjd. Och så vart det en skohylla, lampor, ljus och lite fina vaser. Fasen vad mysigt jag hart nu.

På vägen hem stannade vi till och la blommor och tände ett ljus för Jocke <3 Så kom även Jockes pappa blev en kram och lite prat, men finns inte ord... Kan inte förstå... Denna sorg... Bland det värsta en människa kan utsättas för, när någon nära försvinner ifrån alldeles för tidigt. Ingen sa att livet var lätt men för somliga kommer törnarna onödigt tidigt. Helt plötsligt tas inte längre livet för givet.

Nu har min älskade bror stuckit iväg för ett tag. Dem var visst i Oslo nu. Hur ska jag klara av & ha honom så långt bort. Får boka en flyg resa till Bergen snart!


Mammi & ja.Blev lite muffins bak igår med..Bara & komma på fika:)


sjuk...

2009-10-13 @ 12:33:46

Usch vad tråkigt!! Ligger hemma i soffan idag och är sjuk! Det är riktigt tråkigt. Åh nej jag har inte drabbats av nån svin influensa=) Jag har ingen torrhosta alla fall! Nästa vecka är det förresten dags för vaccination av H1N1. Var tänkt denna vecka men tror inte det är aktuellt denna vecka med tanke på feber.
Vaccinationen känns helt självklar för mej då jag jobbar på den avdelningen där troligtvis de flesta svininfluensa fall kommer att hamna. Mycket snack och oro runt det här med vaccinationen. Men jag anser att det finns så mycket annat som  vi människor utsätts för så tror inte en spruta skulle vara nån större risk än något annat.. Mm till exempel min stora last... fast samtidigt min bästa vän Göteborg rapé! Eller varför inte tala om Marlboro lighten som blossas upp typ varannan lördag kväll/natt=) Oja.. Läste förresten precis att dödligheten när man drabbas av svininfluensan  ligger på 0,4%. Rätt fjuttig siffra.. Om vi då gör en jämförelse läste på en sida (och nu har jag varit källkritisk=) Rökning orsakar 7000 dödsfall varje år och hälften dör före 70års ålder. Ah bara en liten reflektion. Nu skiter vi i det.
Snodde med mej mammas symaskin igår så ska sy ett par gardiner till sovrummet, byter ut mina turkosa till lila, ska även fixa till två kuddfodral med. Så funderarar jag på och sy en ny hissgardin, min gamla känns en aning för somrig. Måste bara köpa lite pinnar, men det gör jag nog på byggmax, hum.. hiss gardinen får nog bli en annan dag, eller så börjar jag lite på förarbetet. Guuuud vad tråkigt och va sjuk...
Köpte jätte fina muffins formar i Ullared så om jag orkar kanske jag skulle baka lite roliga muffinsar, köpte lite kuliga strössel med polka och kolabollar... Kanske kan göra nått skoj av det, kul och ha lite i frysen om jag får fika gäster, det värsta är att ja har en alldelles för liten frys!
Har intagit min morgon kopp med kaffe, kanske dags och försöka pilla i sig någon smörgås eller två.
Skulle vara himla tacksam och vakna på topp imorgon, måste åka till Ikea och inhandla min byrå, ska även köpa nån kudde och pläd i orange så är vardagsrummet komplett!

en början...

2009-10-13 @ 01:14:01
Jaha så har jag oxå skaffat mej en blogg!

Jag har varit mycket skeptisk till allt dessa bloggande. Men så skaffade Bella en blogg i veckan och ja varför inte! Men vad är då syftet att skaffa en blogg? Finns ju dem som skaffar en blogg för att bekräfta sig själva eller helt enkelt hänga ut personer på sin blogg. Jag var själv med om det nyligen! Att någon skrev om mej alltså, bara en massa elaksheter. Men nu hoppas jag det är över. Det var inget jag uppskattade!
Ne den här bloggen ska innehålla lite mer kvalité. Hum vad? Jag har länge känt att jag skulle vilja skriva en bok, men jag är nog ändå inte den där författar typen=)

Nee vi kör utan krusseduller =)

Idag då. Jag steg upp innan solen, tjock i halsen och "kockig" i huvudet. Skulle börja arbeta min fjärde dag efter långhelgen. Kom i säng sent och tankarna flöt.. Dem var hos Jocke, jag kan inte förstå. Känt Jocke sen gymnasie tiden, alltid lika glad och omtänksam varje gång jag träffade honom. En mjukis kille. Sist jag träffade honom var utanför Blombergs kiosk. Han skulle förstås köpa en redbull, han kom i sina arbetskläder, på glasögonen fanns små gula prickar från pulver färgen. Stog därutanför och pratade ett bra tag. Jag kommer ihåg att jag tänkte att han är verkligen en snäll grabb. Han brydde sig så. Fy vad orättvist! Livet är så skört så skört och vi har det bara till låns. Finns inte ord. Tänker på Jocke, på familjen på vännerna.

Kände mej allt mer däven och sjuk på jobbet. Gick in i sköljen och tog en temp, 38,2. Ne tror inte patienterna uppskattade en febrig däven sjuksköterska. Gick hem och sov i tre timmar. Så kom lillebror och hämtade upp mej för en bit kött paj av älgkött i Sandviken. Den pajen lyckades mamma riktigt bra med! Jag såg till och mös lite extra med brorsan, han åker iväg med Sara till Norge på onsdag. Det skär i bröstet att han ska vara borta så länge min lillebror. Men det blir nog nyttigt & klippa navelsträngen från mor som skämmer bort honom där hemma. Ifs är det en väldig duktig bror jag har, han ligger inte bara på sofflocket den inte! =)

Hej här har ni mej =)

2009-10-13 @ 00:34:05

Välkommen till min nya blogg!

2009-10-13 @ 00:06:38