Våffeldagen vare.

2010-03-25 @ 22:52:02

Efter jobbet blev det ett våffelbak. Men jag skulle iväg på spinning så åt mej inte sådär äckelmätt som man annars lätt lyckas göra med våfflor. Mamma hade med en hemma gjord björnbärs sylt som var väldans god.

I år ska jag minsann sylta och safta mer! Jag har börjat tänka ekologiskt och välja produkter med bättre kvalitet och inte massa tillsatser och sånt. Därför tror jag på bla på egna gjorde syltar. Finns så mycket skit som man stoppar i sig!

Spinningen gick riktigt bra idag. Förutom att jag mot slutet fick andningsbesvär & jag var rädd att folk runt omkring mej skulle tro att jag svalt en gulmes eller liknande fågel. Tur att jag har brorsans gamla Bricanyl i träningsbagen. Jag måste se till att ta i tu med det här. Måste nog ha nån underhållande behandling ist för att drabbas av astmafall light cirka en gång i veckan :)

Mot kvällen stämdes träff med kollegan Emeli. Vi tog faktiskt en sväng på stan, "tjejkväll", butikerna va öppet till nio med rea förstås. Jag spanade mest gardiner. Tror jag har bestämt mej för ett par rosa gardiner till vardagsrummet... Matchar min gråa soffa och mina rosa pesitecher här o där =)
Emeli och jag avslutade med varma mackor, te och en film.

Jag hoppas kunna flexa lite imorgon så jag kan vara ute i tid och för en gångs skull inte behöva vara sån tidsoptimist. Blir nog och fara till Överum redan med fyra tåget på lördag.

Godnatt.

Huvudvärk.

2010-03-24 @ 22:46:20

Kom nyss hem efter jobb. Blev övertid ikväll, vi hade mycket att göra. Trots att jag överlät mycket till nya sjuksköterskan som håller på och skola in sig till sommaren. Hon skötte sig exemplariskt. Kul med nytt och roligt folk.
Idag hade jag slutbedömning med min sjuksköterske student som vart med mig i fem veckor. Hon har vart kalas bra. Man blir lixom stolt på nått sätt och se nån utvecklas sådär. Jag och Christel fick varsin fin penna. Min var med lila färg, så mitt rapportblad var så fint idag:) Allt blev mycket roligare med den där lila pennan :P Haha. Aah men jag kommer nog sakna min duktiga student. Men hon kommer troligtvis & jobbar hos oss nästa sommar.
Får väll se om jag är kvar och har fått en tjänst då förstås :S De vet man ju inte...

Skulle följt med Emeli och tjuvkikat på hennes tv och Greys. Men jag hann inte med det. Och min tv är fortfarande ur funktion. Jävlar vad jag blir arg påt.

Så nu ska jag försöka mej på och se det här avsnittet på nått sätt innan jag somnar. Om jag nu gör det.. Känns som det blir svårt att varva ner idag.


Puss & kram på er!

ålrens.

2010-03-23 @ 20:26:11

Nepp inte fasen fungerar tvn. Så då kan jag passa på & skriva ytterligare ett dagsinlägg :)

Blev ingen spinning. Marie, Daniel, Frida, Bella & Maja har varit hemma hos mej på kaffe besök idag. Måste nog se till och baka igen. Fick bjuda på mina torra muffins från frysen men Daniel tog nog mer än två, ihop med glassen funka det väl :P Hade passat bra med bakdag då vädret verkligen har varit sådär tröttsamt grått.
Känns som en sån där dag man lixom aldig riktigt blir på allerten.

Idag har jag haft en riktig fiskdag. Till lunch gjorde jag aborre filé med vitvinssås. Och till kvällsmiddag blev det sallad med soltorkade tomater, avokado och kallrökt lax. En omega kick! =)

Idag har jag lagat gröt och matat sötaste Majsan och jag fick även ge henne kvällsvällingen. Hon börjar bli riktigt duktig den där lilla pärlan. Hennes föräldrar kan vara riktigt stolta ;)



Blev en farväl kram till Marie & Daniel. Men det går fort till Juni!
Det är värr med min bror som jag nog inte sett sen i slutet på december :S Usch vad länge sen!! Jag hoppas verkligen verkligen han kommer nu i slutet på april. Han ska få den största födelsedags presenten bara för att jag saknat honom så!!

Mm snart är det oxå dags för årets första grillning. Fi tusan så gutt! I år ska grillas som aldrig förr! Hela sommaren ska göras som aldrig förr förresten!! :)
Jag har fortfarande inte fått klara direktiv gällande min semester. Jag börjar bli riktigt otålig... Jag luska alla fall reda på att jag är i alla fall ledig midsommar helgen :O)

 Ojoj vilken gas låt ni!  Stereo Love- Edward Maya feat Vika J. 


Imorgon ska jag leta reda på påskris och sätta in!

Min tisdag.

2010-03-23 @ 13:45:38

Åh så skönt med en ledig dag så här en tisdag :) Efter att ha jobbat hela helgen så är det här min lilla helg :)
Typiskt bara att solen lyser med sin frånvaro när det skulle passa utmärkt med en långpromenad.
Hela mitt huvud är fullt med snor ända ut i öronen. Skit trist. Så tyvär kanske jag får avboka mitt spinningpass ikväll :( Blää. Mådde dock sämre i helgen så det verkar nog inte vara nån allvarlig flussa.

Imorgon far vår kära Marie iväg för några månader så idag ska jag försöka få lite kvalitetstid med henne innan ho sticker!! Kul för henne. Men ja kommer sakna henne.

Helgen var mkt lugn blev som sagt lite spelkväll hos Frida & Jonas i lördags. Blev en del projekt när Fabian lyckades orsaka toalett stop av oklar anledning som sedan visade sig vara en doftdosa som han hade spolat ner. Smart :)
Sandra & Frida tar ledningen förstås =)Fabian & Jonas grejar.. =)


Ser fram emot helgen. På lördag ska jag tillbaka till mitt gamla hak Överum :) Ska på födelsedagsfest för Mange, Malin & Kinna på Vallonen! Så sköj & få träffa allt folk där igen.



Igårkväll spenderades kvällen ute hos mamma som bjöd på plankstek, mums!



Efter dunsen i torsdags så dog ju som sagt min tv. Idag ringde jag min hyresvärd för andra gången och bad dem ordna detta! Trist att man ska behöva tjata om och få saker och ting gjorda! Även om man inte tittar på tvn så har jag den oftast på när jag är hemma som lite sällskap och nu har jag vart utan i 5 dar. Måste hat fixat till Greys imorrn alla fall! =)

Nu ska jag fräscha upp min lägenhet. Dags att leta nya vårgardiner snart och liva upp ett!

Täppt.

2010-03-20 @ 19:38:49

Oj då, skulle ta en sömntur efter jobbet vid tre och tre timmar senare vaknar jag! Men skönt var det! Har nyss ätit lite och korkat upp med ett glas vin. Men ikväll känner jag inte alls för någon röjar tillställning. Blir lite spel och hem skapligt. Någon slags flussa verkar olyckligen ha infunnit sig i min kropp, jag hoppas inte att den blirlångvarig.

Min tv krashade visst häromdagen. Hörde en jätte smäll, något som föll ner från taket och sen dog signalen på tvn. Försökte nå min hyresvärd igår utan resultat men sen var jag i full gång med jobb. Så det blir en helg utan tv.

Nehe nu måste jag sno mej på! Trevlig lördag hörrni!

Bloggterror - Besatt ??

2010-03-18 @ 12:45:23

Har spenderat två dagar i Borgholm. Det var två långa dagar fyllda med föreläsare och uppstart av vårt förbättringsprogram. Träffade en hel del spännande människor och fick en del tänkvärda "erbjudanden" :)
Var riktigt kul och skönt med milj ombyte. En del verkar ha svårt att sova borta så där men jag bara njöt av att få spendera en natt på ett eget hotelrum och god mat :)

strandhotelutsikten :)Hotelrummet, inte dåligt att få delat med Magnus Härenstam :)

Somnade som en klubbad säl igår vid halv elva efter Greys Anatomy och räkmacka :)

Idag har jag en ledig dag & ska snart på besök till mormor och kapa frissiga toppar. Till kvällen blir bästa spinningpasset och en träff med Bella + sötnosen Maja och Carro . I helgen väntas ett långt "CACA" pass. 


Herre jösses vilka människor det finnes. Lägg nert! Haha!


Ha en bra dag hörrni! :) 

galenskap.

2010-03-14 @ 22:32:03

Vår mor & dotter fest i fredags vart verkligen succé. Det kan vi varmt rekommendera. Vi bjöd våra goa mammor på grekiskpyttipanna & till efterätt panacotta med hallon. Det tog dock ett tag innan maten var klar och innan maten stog på bordet hade mycket vin hunnits sjunka in. Men oj vilken härlig stämning. Alla mammor passade riktigt bra tillsammans oxå. Va ju bara tvungen att styra upp en Norsk Karoke, lika kul även denna kväll=) Då vi även valde ut en låt som resp mor och dotter trodde skulle passa varandra =)
Självklart stampades klackarna uppe i min vindsvåning. Birgitta & mamma visade den nya "buggvarianten av slit & dra," kul.

karoke =)Emma o Jennie kör dockvagn =) Hawwis.

Kvällen avslutades en sväng på Harrys. Nu lär nog detta bli en tradition :)
Dock kändes lördagen mycket tung i kropp och knopp. Jennie och min inplanerade spinning blev avbokad. Tog sin tid innan jag var i topp trim. Men hade ju planerat in fest för lördagen med och det kunde ju inte avstyras :) Men lagom till kvällen var vi i gasen igen hos Berra & ett gäng trevliga grabbar.

Bäste taxi bilen.
Röd vin vart inget alternativ igår:P Höll mej till cider och GROGG! :) Men det blev i ganska lugna tempon. Även denna kväll blev kalas.

Idag har jag mått som en prinsessa och det blev en lång lång promenad med Caroline och vi avslutade med en söndags stek.

Nu ikväll fick v tag på filmen Bröllopsfotografen, den var helt okej faktiskt.

Imorgon ska jag hinna utnyttja förmiddagen innan det blir dags för en jobbarkväll. Sen blir denna vecka lite annorlunda. På tisdag till onsdag åker jag på förbättringsarbete till Borgholm och håller till på strandhotel. Känns spännande men det kommer oxå bli en uppstart för ett stort projekt!

Tygsko..

2010-03-11 @ 23:10:47

Ne det var kanske ingen hit och ut och gå i. Trots att solen lyser med stor närvaro så är det fortfarande snöit och blaskigt. Så mina Converse får ta sig ett bad i tvättmaskinen. Jag startade dagen med en promenad med Jennie och Bellan & förstås Majsen. (Hon har börjat få en tand. Sött)!

Igår var vi för omväxlingsskull på Innebandy match. Helt okej faktiskt, och grabbarna vann ju! Trots att vi hoppade sista perioden för Greys! =)

Fredagen närmar sig med timmar och den är härligt välkommen!! Åh vad skönt det ska bli med helg, jag behövert! Jag ska ta mitt veckans första men dock inte sista träningspass efter jobbet. Innan dess ska jag dra gammelfarfars hand och fräsha upp mitt hem inför vår "Mor & dotter fest". Vi har hittat på värsta roliga...Tjejerna ska träffs och serva våra mammor med god mat och förstås en del vinpimplande. Det här kan bli mycket spännande och sluta hur som :)


Nu sover vi! Ajöken!

Märkligt.. :)

2010-03-09 @ 22:53:03

Jag fick en välbehövlig dos av skärgårdsosen!! Men idag har jag fått veta att jag lever. Har nu krupit ner och kommer garanterat somna som en klubbad säl. Har just nu huvudvärk & hoppas den släppt till imorgon. För att kanske få en ny :P Nedå.
Jag längtar efter helg! Nästa schemaperiod innefattar lite semester, jag behövert!

Missade visst DH i afton! Fanken! Får ta igen ett på playkanalen.



Gonatt!





En toppendag.

2010-03-08 @ 23:50:29

Vi hade verkligen tur med vädret idag! Åh vilken härlig dag. Har varit ute nästan hela dagen tills straxt innan solen gick ner. Har grillat korv och suttit ute och solat nosen. Sedan gasade jag runt på morfars gamla skoter på isen som en barnrumpa, riktigt kul :) Åh så mysigt.

Blev förstås en promenad "runt bynn" :) Inte allt för mycket folk man stötte på idag =)

Mormor lagade aborrefilé och vtivinssås, la sig som bomull. Jag lagade efterätt, en klassisk panacotta och spexa till med päronkompott med hasselnötter.

Nu är det dags för sängläge och imorgon bitti åka över isen tillbaks till stan & arbete.

Underbart

2010-03-07 @ 20:37:46
Då var även denna jobbar helg över. Tog mej med nöd och näppe till body pumpen efter jobbet, så nu har jag varit riktigt duktig.
Imorgon väntas en ledig dag och då ska mor & jag ta skoter ut till Västra Eknö och hälsa på mormor och morfar! Ska bli så mysigt. Jag har inte varit därute sedan midsommar så det är på tiden! Hoppas verkligen på en solskensdag.
I år hoppas jag på en ledig midsommar helg, men det vore inte mer än rätt då jag jobbade en hel lång helg förra året. Älskar den ön!

Mamma och jag har precis gluffsat tacos och ska nu se Allt för min syster, bara och ta fram näsduken.

Try sleeping With a broken heart - Alicia Keys, vilken låt!!

Är på sånt underbart humör. God kväll! =)


Vilt :)

2010-03-06 @ 11:23:37


Just nu laddas det för arbete. Blir en kvällstur idag och imorgon jobbas det till tre. Så det blir bara en korthelg. Rätt skönt, då hinner jag passa på och ha lite återhämtning:) Jag är ledig på måndag och då planeras en tripp ut till skärgården! Äntligen, hoppas solen lyser över V.Eknö då med!

Igår hade jag en sån där skön ledig fredag, först blev det simhall och solning med mamma. En sallad från Ost och Delej. En promenad i det soliga vädret och på det ett pass med bodypump & spinning. Jag har mest prioriterat spinningen senaste tiden, så det känns att jag lyfte skrot igår, ont i kroppen.

Kvällen spenderades med tjejerna hos Bella. Vi gjorde en fläskfilégryta och klyftisar. Marie är ju en sån där viltkötts ätare. Och efter att först ätit en bit hjort och sen gick på fläskfilén som verkligen smakade GRIS... Mm jag tror jag med ska börja äta enbart viltkött, vilken skillnad! :)

Nee ni känner mej riktigt oinspirerad för bloggning nu så nu får det räcka! Ha en bra dag och njut av solen ni som kan!

Norsk Karoke!..

2010-03-03 @ 23:12:35

Ja ni vilken rolig grej!=) Igår var det personal fest och det var en hel del lekar ordnade. Oj vad kul sånt är! Däribland Norsk Karoke. Jag trodde jag skulle dö av skratt. Oj vad alla såg roliga ut. Och man trodde verkligen att man var så jäkla duktig oxå.


 Jag fick dock nitlotten IGEN att åka på att vara fest arrangör nästa sommarfest, vilket jag även var förra sommarn. Men det är rätt kul ifs och ordna och greja :) Nu har vi lång tid att planera ihop något riktigt kul!

Hann med en promenad med Jennie och Marie på fm och passade på och njuta av det soliga, dock kalla vädret. Sedan har kvällen spenderats på sjukhuset och massa jobb.

Hann hem lagom till sesongs starten av Greys Anatomy, vilken lycka! Bästa programmet!

Nu är det straxt dags för sängen och imorgon jobb + spinning. Sedan väntar en ledig fredag! På det en kort arbets helg, lördag & söndag.

Köttbulle .

2010-03-01 @ 23:31:40

Vi tog oss allt en promenad idag men usch vad det snö/regnade på vägen hem. Det var inte alls trevligt! Men med hem kom alla fall en kasse med nya mjukis & en kokos lotion. Efter ett hårt spinningpass blev det ikväll hemlagade köttbullar och sås med Bengan & Carro, super smask!

Har precis landat i bingen och tänker att jag inom kort borde sova. Imorgon är det jobb på schemat och efter det är det dags för personal fest! Kul! :) Ska bli spännande o se vad arrangörerna styrt upp. Imorgon fyller oxå Emeli år! Grattis till henne!

Nästa år blir vi 86or 25! Vi smider redan planer på STOR partej. Jo det här kräver ordentliga planer =)

Oj vad det blåser ute hörrni! Bäst & sova.

Godmorgon!

2010-03-01 @ 13:07:20

Då har man precis ätit en god äggafrukost. Vid halv åtta imorse vaknade vi av att någon stog på taket och försökte ta ner snön eller vad tusan dem gjorde. Blev vansinnig men stoppde in öronpropparna så sov ja och Carro vidare till halv elva.
Skit väder ute idag men efter en lång inne dag igår ska vi snart ta en promenad ut till Lager och se om det finns nått kul.
Sparade spinningen till i em istället då det passet troligen är mer drag på:)

Nu har vi lite härligt gung till denna underbara låt
(I cant help) Falling In Love With You - UB40.

Soffdag.

2010-03-01 @ 00:41:57
Tjenare!

Ligger just nu i soffan med Caroline. Vi har i princip bott här hela dagen, förrutom en frukost sväng till Mcdonalds, filmhyrning på hemmakväll & glaffsköp på Hemköp. Blev även en kort kvällspromenad då vi knappt kunde andas i bakis luften.


Gårdagen får nog bara ett G+. Det var kul, men under förväntan och med dagens uppvaknande med sprängande huvudvärk och molande illamående så sjönk ytterligare betyget. Det var så himla mycket unga människor ute, vilket får än att inse att man själv börjar bli äldre.
I alla fall kunde jag inte ta mej upp förrän efter två!!!
Men symtomen gav med sig vid fyra tiden och sen dess har det varit rätt soft.

Elin, Carro & jag har sett två filmer i afton. Law Abiding Citizen var en toppenbra film som ni bara måste se. My one and only var okej men en aning seg.

Åh underbara mamma kom förbi förrut med en OS-mössa till mej se så fin...



Imorgon har jag en till ledig dag. Blir nog en uppstart med spinning och kanske tom ett bodypump pass på em.

Nehe nu har Caroline somnat här, bäst & bära in na till sängen. Nu ska jag se det senaste avsnittet av Solsidan på tvplay! God natt vänner!